Voordelen van Latex Spuiten voor Plafond en Wand

Pluspunt van latex spuiten is dat het uiteindelijke effect altijd glad is, zoals bijvoorbeeld in tegenstelling als je je plafond en wand gaat rollen. In vrij veel gevallen dekt de spuitlaag in één keer, dat scheelt tijd en tevens ook in je portemonee. De grootte van de spuitstraal is in te stellen, waardoor men eenvoudig en effectief kan werken. De latex is natuurlijk ook in veel kleuren te verkrijgen, zodat je gemakkelijk de perfecte kleur bij je ruimte vinden kunt.

plafond spuiten

Goedkoop latex spuiten.

De gemiddelde kosten voor het spuiten van latex liggen maar al te vaak ver uit elkaar, de ene ondernemer rekent 5 euro per m2 terwijl voor hetzelfde oppervlak het andere bedrijf daar 11 euro voor rekent. Dat deze verschillen in prijs normaal zijn gaan we hier uitleggen. Het begint bij de latex. Er zit natuurlijk altijd een verschil in kwaliteit in, een liter latex van een schildersbedrijf is vaak wat duurder dan een liter latex bij bijv. praxis. Ga altijd voor de allerbeste top kwaliteit latex, maar let er ook op dat het netjes schoon te houden is als je er wanden en plafond mee gaat spuiten. Een schildersbedrijf kan je meer info geven over de voordelen en kosten van de diverse soorten latex.
Handige tips over wanden en muren spuiten met latex verf

Late kan worden gebruikt op vele ondergronden, stenen, gipsplaten of behang. Het allerbeste en mooiste resultaat verkrijg je door te spuiten over nieuw en glad stucwerk. Er blijft bij latex spuiten geen structuur achter, eerder is het resultaat vlak en egaal zonder lelijke strepen. Spuit je latex over een plafond of wand waarvan de onderlaag niet helemaal vlak is, dan zie je de ondergrond door de latex heen. Wie besluit van tevoren even de muur glad te stucen zal dan natuurlijk ook een beter effect bereiken.

De allerbeste verfspuiten

Verfspuiten bestaan uit uitvoeringen zowel met als zonder lucht. De spuit zonder lucht zorgt ervoor dat je de latex veel fijner op de wanden kunt spuiten. Dit zorgt voor een gladder effect. Zodra je met een latexverf spuit op lucht gaat werken kan het gaan voorkomen dat er kleine korreltjes ontstaan, het effect is dan dat er met een hele kleine korrel is gespoten. Het resultaat ziet er dan uit als spackspuiten, men spuit dan bewust met een kleine korrel.

Plafond met latex spuiten waarmee?

Een plafond spuiten met latex wordt uitgevoerd door een speciale latexspuiter of muurverfspuiter. Met het spuiten van latex muurverf krijg je het beste en gladste resultaat op zowel wand en plafond. Spuitwerk op plafonds is veel strakker en egaler dan latex rollen met een roller of schilderen van je plafond. Er is totaal geen structuur meer te zien na het spuiten. En de prijs is ook een stuk aantrekkelijker, een plafond spuiten gaat vele malen sneller dan met de hand rollen. Het spuiten van je plafond is mogelijk in iedere kleur, je hoeft niet rekening te houden met de kleur die je in een blik verf kunt aanschaffen. Laat gewoon de kleur op maat aanmaken, wel is het zo dat er kleurafwijking kan zitten tussen het spuiten van wand en plafond.

Wie doet latex spuiten?

Een vertrouwd bedrijf waar je latex spuiten kunt uitbesteden is Wanden Plafond Spuiten. Niet alleen spuiten ze met latexverf maar ook zijn ze ervaren in spackspuiten, stucwerk en schilderwerk. Door heel Nederland komt wandenplafondspuiten.nl naar je toe om je kantoor er weer perfect uit te laten zien. Wil je meer weten over de kosten van latex spuiten? Vraag dan een offerte aan.

Een reactie plaatsen